Veszprém: minimálbér büntetésből

Szó szerint sokba került a játékosoknak a Skjern elleni kudarc (Fotó: Vörös Dávid)

Komoly büntetést kaptak a Telekom Veszprém játékosai és edzői stábja. A vezetőség szerint nem úgy teljesítenek, ahogy azt a klub hagyományai megkövetelnék.

A Telekom Veszprém férfi kézilabda csapatának szurkolói, a csapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt. és tulajdonosai, Veszprém város, valamint a csapat többi támogatója minden erkölcsi és anyagi támogatást megad ahhoz, hogy a csapat a klub hagyományainak és a közösen kitűzött céloknak megfelelően, a legmagasabb követelményeket elérő színvonalon játsszon a hazai és nemzetközi versenysorozatokban – áll a klub kedd délelőtti közleményében.

A Veszprémi Építők Sport Egyesület és a Veszprém Handball Team Zrt. elfogadhatatlannak tartja a Telekom Veszprém csapatának ebben az idényben több meccsen elért eredményeit, de főként az azokon nyújtott teljesítményét és a tanúsított hozzáállását. Mindez méltatlan volt a több mint negyven éves klub hagyományaihoz, megsértve mindazokat, akik hozzájárultak illetve jelenleg is hozzájárulnak ahhoz, hogy ez az egyesület a története során folyamatosan építkezve egyre nagyobb sikereket érjen el, ezáltal neve Európa szerte ismertté és elismertté váljon.

A fentiekben említett szempontokat mérlegelve, a Klub és a Zrt. mai döntése értelmében a magyar bajnokság befejezéséig felfüggesztette a Telekom Veszprém első csapatának, valamint edzői stábjának a minimálbéren felüli fizetések folyósítását. A vezetőség a soron következő mérkőzéseken nyújtott teljesítmény alapján dönt ez ügyben véglegesen.

A bakonyi gárda múlt vasárnap sima vereséget szenvedett a Bajnokok Ligájában a nyolcaddöntő első mérkőzésén a dán Skjern ellen. Egy héttel ezelőtt pedig hosszú idő után hazai pályán kapott ki a MOL-PICK Szegedtől.