Veszprémtől Luxemburgig

Légiósainkkal készített interjúsorozatunkat ezen a héten Gyáfrás Dáviddal folytatjuk. A luxemburgi bajnokságban szereplő HBC Käerjeng magyarja elmondta, hogy igazából Veszprémben tanult meg kézilabdázni, és jelenlegi csapatánál képzeli el a jövőt. Valamint a Käerjeng női csapatának is az edzője.

IMG_9377-e1358835020440

 

Hétméteres: Több NB I-es csapatban is megfordultál, de a magyar szurkolók többsége nem sokat hallhatott rólad az utóbbi időben. Kérlek, mesélj egy kicsit magadról. Mióta kézilabdázol, hol játszottál korábban?
Dávid: Az általános iskolában kezdtem megismerkedni a kézilabdával, mikor az 5. osztályba léptem. A tesi tanárom kézi centrikus volt, szóval nem volt nehéz ezt a szép sportágat választani. Magyarországon sok helyen megfordultam. Az általános iskola után Szolnokra hívtak játszani, de itt nem voltam sok időt (kb. 2 hónap), mert egy nyári torna során felfigyelt rám a Fotex Veszprém. Igazából Veszprémben tanultam meg mindent a kézilabdáról! 19 évesen váltottam, és Győrbe igazoltam. Itt nem játszottam sokat, ezért ismét váltás következett: Szigetvár lett a következő állomás. Sajnos kiestünk az első osztályból, így itt se maradtam, hanem Komlóra sikerült igazolni, akik akkor nyerték meg az NB I/B-t. Nagyon jó kis csapatunk volt, fanatikus szurkolótáborral!!! Jó volt itt játszani. Ezután Nyíregyházára kerültem, de csak rövid időre, mert káosz volt a csapat körül, decemberben már Nagyatádra szerződtem. Pedig jó kis brigád lett volna? Nagyatád akkor NB I/B-s volt, de a feljutásra pályázott. Ez majdnem sikerült is, ám végül lemaradtunk. Itt is nagyon szerettem játszani, szerették is volna, ha maradok, de jött egy külföldi ajánlat, és ezt nem akartam kihagyni. Így kerültem Luxemburgba, és még mindig itt vagyok.

Hétméteres:  Veszprémi nevelés vagy, meddig sikerült eljutnod a bakonyiak ranglétráján?
Dávid: Valóban Veszprémben nevelkedtem, és csodás 5 évet töltöttem a királynék városában. Sajnos nem sokáig sikerült jutnom a ranglétrán, egy-két felkészülési meccsem volt a nagy csapattal. Mondjuk ebben az időben elég sok volt a külföldi, és nehéz is volt odakerülni.

406535_4698213102090_1379320316_n-e1358834350609

Hétméteres: Mi a véleményed jelenlegi csapatodról?Profik, félprofik, vagy inkább amatőr játékosok vannak többségben nálatok? Az NB1-ben véleményed szerint mire lennétek képesek?
Dávid: Jó kis csapatunk van, nagyon jó társaság, szeretek itt játszani! Nem véletlen, hogy ez a 6. szezonom a HBK-nál (Handball Käerjeng ? a szerk.). Itt mindenki dolgozik a kézilabda mellett, vagy iskolába jár, szóval amatőrök, de van sok ügyes, jó játékos. NB I-ben? Hmm, fogalmam sincs, szerintem lenne sanszunk az első osztályban maradni.

Hétméteres: Melyik poszton számít rád edződ? Védekezésben is pályán vagy?
Dávid: Balátlövőben számítanak rám. Védekezésben nem mindig vagyok a pályán, de ha igen akkor 2-es pozícióban védekezek.

426209_4698210662029_41829896_n-e1358834116282

Hétméteres: Jelenleg a 4. helyen álltok a luxemburgi bajnokságban (Sales-Lentz League).Játékerőben inkább a mostani helyezés a reális, vagy azért ennél jóval több van a csapatban? Illetve van-e még esélyetek a bajnoki címre?
Dávid: Igen, jelenleg 4. helyen vagyunk, de két meccsel kevesebbet játszottunk, mint az első helyezett (Handball Esch ? a szerk.). Több van a csapatban, mint amit eddig produkáltunk, de itt minden a rájátszáson fog múlni, ott kell tigrisnek lenni. Persze szeretnénk minél több pontot magunkkal vinni a playoff-ba. Sajnos a kupából már kiestünk, ezért tudunk a rájátszásra koncentrálni, de addig van még két nehéz idegenbeli meccsünk.

Hétméteres: Csapattársad a macedón válogatott Vladimir Temelkov, aki részt vett a spanyolországi világbajnokságon is, valamint a Bundesligában szereplő Balingenből érkezett hozzátok. Mivel tudott egy ilyen kaliberű játékost elcsábítani a klub?
Dávid: Ezt talán tőle kellene megkérdezni:)). Komolyra fordítva a szót, ő már a civil életére is gondol, hogy mi lesz a kézilabda után.

Hétméteres:  Meddig szól aktuális szerződésed?
Dávid: 2013. május 31-én jár le a szerződésem, de már tárgyalunk a folytatásról.

Hétméteres: Gondolkozol-e a továbblépésen, esetleg az NB I-be való visszatérésen, vagy Luxemburgban képzeled el a jövőt minden téren?
Dávid: Nem gondolkozom a továbblépésen és a hazaköltözésen sem, mert 2 hónap múlva kisfiam fog születni. Továbbá a HBK női csapatánál edzősködöm, valamint itt minden adott a civil élet folytatásához.

427052_2829279816777_1450575591_n-e1358834497567
Köszönjük, hogy rendelkezésünkre álltál. A továbbiakban kívánunk neked eredményes, és sérülésmentes pályafutást.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here