Vladimir Temelkov: Macedónia bárkit képes legyőzni

Következő interjúnk alanya a macedón válogatott jobbszélsője, Vladimir Temelkov. A rutinos játékos hazája nemzeti csapata mellett arról is beszélt, hogy miért igazolt Luxemburgba a Bundesligában eltöltött évek után. Természetesen a magyar válogatottról is kikértük a véleményét.
Csapattársa, Gyáfrás Dávid segítségével sikerült megszólaltatnunk a macedón játékost.

Hétméteres: Hogyan értékelnéd a macedón válogatott spanyolországi világbajnoki szereplését, illetve mit szólsz Sundovski kapitány távozásához?
Vladimir Temelkov: Annak ellenére, hogy a 14. helyen végeztünk a vb-n, ez nem számít rossz eredménynek számunkra. Úgy gondolom, a mutatott játékunkkal sem volt probléma, egyszerűen csak sok dolog nem stimmelt. Többek között, hogy nem volt meg az összetartás a csapaton belül, valamint a hangulat sem volt az igazi. Sundovski minden oldalról nagy nyomás alatt állt. Ez egyszerűen túl sok volt neki, ezen kívül még a Constanta edzőjeként is helyt kellett állnia.

Hétméteres: A szerbiai Eb-n elért 5. hely, vagy a mostani világbajnoki szereplés áll közelebb a macedón válogatott játékerejéhez? Hol helyeznéd el hazádat a nemzetközi kézilabdatérképen?
Vladimir Temelkov: Ahogy mondtam, a 14. hely nem rossz, egy jól összeszokott csapat vagyunk, minőségi játékosokkal. Jól felkészültünk, csak most egyszerűen valami nem stimmelt. Reálisan elérhettük volna a nyolcaddöntőt, és akkor ez lett volna a legjobb eredménye a macedón kézilabdának a világbajnokságokon. Pillanatnyilag a 10-15. hely között vagyunk játékerőben, de ahogyan ezelőtt is, van egy jó válogatottunk, aki bárkit képes legyőzni.

temelkov1

Hétméteres: A Balingen után kicsit éles váltásnak tűnik a luxemburgi szerződés. Mi volt az oka, hogy jelenlegi csapatodat választottad a németországi évek után?
Vladimir Temelkov: A Bundesligából Luxemburgba szerződni életem legnehezebb döntése volt! A kézilabda nagyon vonzó és művészi sport, de más sportágakkal összehasonlítva nem annyira jövedelmező. Egy szélső játékosnak, mint nekem, még nehezebb. Mint ember a földön járok, soha nem akartam sok csapatban játszani, persze ez egy profi játékosnak nem egyszerű. 8 évnyi Bundesliga szereplés után azt éreztem, hogy a tudásom és a befektetett munkám már nem kap megfelelő tiszteletet. Ezen kívül családos ember vagyok, 2 gyermekem van, Luxemburgba az ő érdekük miatt igazoltam. Összességében a családom jövője szempontjából ez volt a legjobb megoldás.

temelkov3
Hétméteres: Mit tudsz a magyar kézilabdáról?
Vladimir Temelkov: A magyar kézilabda nagyon jó és nagy tradíciókkal rendelkezik! Erős válogatottjuk van, és rengeteg klasszis játékosuk. Nagy kár, hogy a legutóbbi vb-n és Eb-n nem nyertek érmet, pedig mindig ott voltak a tűz közelében. Véleményem szerint a magyar válogatott kevesebb hangsúlyt fektet a védekezésre, mint mi, ez nem feltétlenül jó. De ettől függetlenül nagyon szép jövő előtt áll a magyar kézilabda.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here