Vlatko Djonovics: Magyarországon sokan a nevükből próbálnak megélni

Vlatko Djonovic (Fotó: kisvardaikezi.hu / Szabó Sándor)

A Kisvárda női kézilabdacsapata remek sorozatot produkált az utóbbi hónapokban új edzőjükkel, Vlatko Djonoviccsal. A montenegrói mester keze alatt sorra aratta a győzelmeket a szabolcsi csapat, ám ez a sorozat a hétvégén lezárult, hiszen az együttes egy góllal kikapott Siófokon.

A mérkőzés után a vezetőedző nyilatkozatában kitért arra, miért nem játszatta a találkozón többet az együttes egyik ászát, Triscsuk Krisztinát, illetve milyen tapasztalatokat szerzett a magyar játékosok hozzáállásáról.

Djonovics az alábbiakat jegyezte meg:
– Triscsuk Krisztina a kezdő csapatban kapott helyet, az első tíz percben végig a pályán volt – taglalta a helyzetet Vlatko Djonovics. – Ebben az időszakban gyakorlatilag semmit nem mutatott, ezért úgy döntöttem, hogy lecserélem. Aki nem képes százszázalékosan küzdeni a csapatért, annak nincs helye a pályán. Lehet, hogy szerényebb képességű játékost tudtam a helyére küldeni, de fontosabb, hogy a pályánlévők tegyenek meg mindent a sikerért. Nem a név a fontos, és tapasztalatból mondom, hogy Magyarországon sokan a nevükből próbálnak megélni, de az én csapatomban ez nem fog menni. A Buducsnoszt másodedzőjeként tényleg a világ legjobbjai közé tartozó kézilabdázókkal dolgozhattam együtt, de ők is hajlandóak voltak harcolni.

A vezetőedzővel készült beszélgetés további részletei ITT olvashatóak.