Vranjes: mindent meg akarunk nyerni jövőre – INTERJÚ

Ljubomir Vranjes (Fotó: Vörös Dávid)

A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője a 2017/18-as szezontól három idényen keresztül Ljubomir Vranjes lesz. A svéd szakember szerződése július elsejétől hivatalosan hatályba lépett, ennek apropóján közölt interjút újdonsült trénerével a klub hivatalos honlapja.

Vranjes már Magyarországon tartózkodik, bár még családi események miatt hosszabb időre Görögországba és Svédországba utazik a július 21-i szezonkezdet előtt, azonban már most megerősítette, hogy tetszik neki a veszprémi környezet. Járt a Balatonnál, kedveli a magyar konyhát és a borokat is.

Utolsó flensburgi idényét annak ellenére is jónak értékelte, hogy a Bundesligában és a német kupában is a második helyen végeztek, valamint a Bajnokok Ligájában a később győztes Vardar ellen a negyeddöntőben kiestek. Sok sérültje volt, az utolsó hét hétben jobbátlövő nélkül játszott a csapat.

A Veszprém felkészülésébe 10-11 napos szlovéniai edzőtábort tervezett, majd a klub fennállásának 40. évfordulójára rendezett tornán és Németországban játszanak majd felkészülési mérkőzéseket.

100% szív, 100% szenvedély és 100% akarat – Ha a játékosok mindezt megadják nekem minden alkalommal, amikor pályára lépnek, elégedett leszek velük, az eredménytől függetlenül – mondta Ljubomir Vranjes.

– Az első célom az, hogy fizikálisan rendben legyenek a fiúk. Nem tudom, hogy edzettek korábban. Nagyon kemény munkára fogom majd őket a kezdetektől. Nem érhetsz el semmit a szezon végén, májusban és júniusban, ha nem dolgozol meg érte előtte júliusban és augusztusban. Motiváció kell ahhoz, hogy kieddzék a játékosok a lelküket is, ez pedig az, hogy mindent meg akarunk nyerni jövőre – válaszolta arra a kérdésre, hogy mit szeretne elérni a nyári felkészülés során az együttessel.