Zdolik Bence: Nem szeretném sztárokhoz hasonlítani magam

A válogatottba Zágrábban berobbanó Zdolik Bence volt következő interjúnk alanya. A balatonfüredi balátlövő számára fontos a folyamatos játéklehetőség, és ha szerepet kap, nem ijed meg a feladattól.

Hétméteres: A magyar kézilabdás berkekbe most robbantál be igazán, kevesen ismernek téged korábbról. Kérlek, mesélj egy kicsit pályafutásod elejéről. Hol és miért kezdtél el kézilabdázni?
Zdolik Bence: Lassan 8 éve lesz, hogy elkezdtem kézilabdázni Békéscsabán. Édesanyám is ott játszott az NB I-ben, én pedig mindig megnéztem a meccseit, így már kisgyermekként megszerettem a sportágat. Nem csoda, hogy később magamnak is ezt a sportot választottam.

zdolik3Hétméteres: Mi volt az oka, hogy éppen Balatonfüredre szerződtél?
Zdolik Bence: Azért szerződtem Balatonfüredre, mert hívtak, és az elképzeléseiket szimpatikusnak találtam. Nagy előrelépés volt ez a megyei első osztályhoz képest. Tudtam, hogy ha jól teljesítek, hamar bemutatkozhatok a felnőtt csapatban is, ahol előbb-utóbb állandó játéklehetőséghez is juthatok. Emellett azért is örültem a megkeresésnek, mert Balatonfüred egy nagyon szép város.

Hétméteres: Számítottál Mocsai Lajostól válogatott meghívóra?
Zdolik Bence: Nem, egyáltalán nem számítottam rá. Nagyon örültem, mikor megtudtam, hogy a keret tagja lehetek, hiszen a nemzeti együtteshez tartozni megtiszteltetés, főleg ilyen fiatalon.

Hétméteres: Milyen érzés volt a zágrábi ?pokolban? bemutatkozni a világ egyik legerősebb csapata ellen? Kívülről úgy látszott, hogy nem voltál megilletődve.
Zdolik Bence: Nagyon jó volt játszani annyi ember előtt. Nem vagyok egy izgulós típus, persze volt bennem némi drukk. A csapattársaim és a szövetségi kapitány hozzáállása, biztatása is sokat segített, hogy könnyebb legyen a helyzetem, és az is számított, hogy nem volt akkora tétje a mérkőzésnek, mint a hazainak.

Hétméteres: Klubodban nem számítasz védekező specialistának, de a horvátok ellen Mocsai Lajos bent hagyott ebben a játékelemben is. Hogy érzed, mennyire vagy jó védekezésben?
Zdolik Bence: A Balatonfüredben is mindig védekezek, de úgy érzem, hogy ebben még fejlődnöm kell, és dolgozom is rajta.

Fotó: http://www.balatonfuredikc.hu/

Hétméteres: Posztodon kiket tartasz a legjobb játékosoknak? Kihez hasonlítanád leginkább a játékodat?
Zdolik Bence: A kétszeres BL-győztes Filip Jíchát, valamint az Európa-bajnok és kétszeres vb ezüstérmes Mikkel Hansent. Nem szeretném sztárokhoz hasonlítani a saját játékom, ehhez túl fiatal vagyok, még fejlődnöm kell.

Hétméteres: Gondolkoztál már a légiós életen? Ha igen melyik bajnokságban játszanál legszívesebben?
Zdolik Bence: Ezen még nem sokat gondolkoztam, de ha sikerül arra a szintre eljutnom, akkor talán a Bundesligába mennék legszívesebben, hiszen ott nagyon erősek a csapatok.

Hétméteres: Ha azt mondjuk Rio, mi jut eszedbe erről? Tervezed a 2016-os nyári programodat?
Zdolik Bence: Természetesen az olimpia jut eszembe, és remélem, hogy én is ott leszek. Az biztos, hogy mindent megteszek érte.

Fotó: http://www.balatonfuredikc.hu/
Fotó: http://www.balatonfuredikc.hu/

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here