Zubai: a következő szezonban is aranyérmet nyernék

Lele Ákos és Zubai Szabolcs is győzni érkezett Orosházára (Fotó: Kecskeméti Krisztina/OrosCafé)

Bemutatkoztak az Orosházi FKSE új igazolásai. Az élvonaltól búcsúzó együttes a következő szezonban is NB I-es kerettel vág a bajnokságnak. 

A hétfő délutáni sajtótájékoztatón Vajer Tamás elmondta, egyértelműen a feljutást célozták meg. A klubelnök szerint nehéz feladat lesz, hiszen az NB I/B keleti csoport favoritjának számítanak, mindenki a Békés megyei gárdát akarja majd legyőzni.

Éppen ezért nem tétlenkedtek, már öt érkezőről számoltak be korábban, június 18-án őket mutatták be a publikumnak. A tehetséges fiatalok – mint a jobbátlövő, Karap Gábor és a beálló, Mátó István – mellett a tapasztalt Ambrus Józsefet is leigazolták, aki már a kilenc évvel ezelőtti feljutó csapatban is szerepelt. A két legnagyobb fogás egyértelműen a válogatott rutinnal rendelkező Lele Ákos, valamint a MOL-PICK Szegeddel bajnokságot nyerő, Zubai Szabolcs. Mindketten komoly célokkal érkeztek új állomáshelyükre.

– Győzni jöttem Orosházára. Már többször volt róla szó, hogy itt játszom, hiszen szülővárosom, Szeged közel van. Úgy hozta a sors, hogy most kell idejönnöm, amiben Zubai Szabolcs jelenléte is komoly szerepet játszott – fogalmazott Lele Ákos.

A szegediek egykori beállója hasonlóan motivált a jövőt illetően.

– Az előző csapatommal, a szezon végén aranyérmesek lettünk. Kevés embernek adatik meg Magyarországon, hogy duplázzon, én erre készülök. Emellett szeretném újra élvezni a kézilabdát, Orosházán ehhez minden feltétel adott. Úgy várom ezt a lehetőséget, mint ahogy tíz évvel ezelőtt a szegedit – hangsúlyozta Zubai.

Rajtuk kívül magyar fiatalokra számít az edző, Bakó Botond. Ezért a klub saját utánpótlásából is merít céljai eléréséhez.